ارسی ها شبیه کپسول زمان هستند. به موزه ها که قدم می گذاری، انگار سوار بر ماشین زمانی شده ای که درون را همراه خودت بوسیله پیرامون هایی برمی گرداند که آرزوی دیدنش را داری. موزه ها علاوه کنار این که گوشه ای از دریافتن کنجکاوی ما را نسبت به ناشناخته ها می کنند، نماینده کوچکی از فرهنگ، آداب و مراسم و ویژگی های مدنی برهه ای از زمان هستند که از راه عرضه های بصری شناخت ما از جریان ای اختصاص را تمام می کنند.

حتما بخوانید:نامدار ترین ملکی های جهان؛ ۱۰ موزه گرامی جهان با آثار تاریخی حیرت انگیزموزه های تهران؛ سیر تکاملی فرهنگی تو قلب پایتختکافه های تهران؛ ۱۰ جمیع تسکین تو نقاط متنوع پایتخت

با نگاهی نااستوار به نقشه های گردشگری درمی یابیم که حتی جغرافیاهای کوچکی هم مثل شهرها، محله ها و… بخاطر نشان دادن اندکی از هویت خود، موزه هایی راه اندازی کرده اند. در این میان، ارسی هایی هستند که نه تنها گذشته فرهنگی و اجتماعی ملت خواه آدم سرزمینی را نشان می دهند، بلکه یادآور طفولیت و تجربه های آن دوران هستند و ضمن سیر تکاملی بوسیله گذشته، بازدیدکنندگان خودشان را به دوران بچگی شان نیز می برند و امتحان دلگشا ای از دیدار موزه برای آن ها بوسیله ارمغان می آورند. از این موزه ها با چنین کارکردی می شود بوسیله ارسی اسباب بازی و عروسک هایی اشاره کرد که این روزها، روزبه روز بیشتر می شوند تا بوسیله عنوان دفترچه خاطرات، یادگاری های یک نسل خواه سرزمینی را برای درامان ماندن از فراموشی، در خویشتن نگه دارند. ما درون این نوشتار، به نعوظ مختصر به شناساندن سه گانه موزه اسباب بازی و عروسک در ایران پرداخته ایم. موزه ابزار بازی و عروسک سرانداز شب بازی؛ کاشان عکس: تسنیم

قطعاً تماشای عروسک ها و ابزار ورزش تو دلِ خانه ای با پَستوهای تودرتو و پرده های رنگارنگی که نشانی از تاریخ و دوروبر قاجار دارد، لذتی چندبرابر بوسیله ارمغان می آورد.

موزه ادوات بازی و عروسک سرانداز شب بازی کاشان چنین موزه ای است که با همت امیر سهرابی، کارشناس و پژوهشگر تئاتر، درون بیرونی خانه ای تاریخی، یعنی ساختمان جعفر علامه فیضی، عالم و شاعر اواخر اطراف قاجار، تأسیس شده است. این کفش بخش های مختلفی برای تماشا دارد؛ مقدر شدن هایی همچون قدیمی ترین عروسک های سرانداز شب بازی مربوط بوسیله دوره قاجار؛ اسباب بازی های شهرهای متنوع ایران؛ اسباب بازی های چوبی، سنگی، سفالی و پارچه ای نزدیک به ١٠٠ سال پیش تاکنون؛ نمونه هایی از عروسک های کشورهای دیگر؛ اولین اسباب بازی های فی و پلاستیکیِ کارخانه ای و… .

نشانی: کاشان، خانه های تاریخی، روبه روی خانه طباطبایی، محله علامه، عده ۴٣. موزه عروسک های ملل؛ تهران



چنانچه بخواهیم برای عروسک ها مسکن ای متصور شویم، قطعاً ملکی عروسک های ملل یکی از این خانه هاست. کفش اسباب بازی های ملل، همان طور که از نامش پدیدار است، از مهرِ سال ۱۳۹۳ همزمان با روز جهانی صلح حکم خودش را آغاز کرد و خانه عروسک هایی شد که احتمالا همگی ما با تماشایشان به دوران شیرین کودکی و معصومیت آن شایسته کردن سفر می کنیم.

در این ارسی هر مشتاقِ دلبستگی مندی می تواند ۵۴۰ عروسک فرهنگی از ۵۳ ناحیه جهان از نزدیک ببیند و از چشم های آن ها افسانه های شیرینی را بخواند. قطعاً تماشای عروسک های روسی ماترویشکا، اسباب بازی های ارمنی، اتریشی، چند نخی، افغان، تاجیکی، عثمانی، کورن دال و غصه در چنین نمایشگاهی امتحان بی نظیری از دیدن تزیین و اشیای نوستالژیکی است که شبیه آن را درون مکان های دیگر کمتر می نبوغ تجربه کرد.

آدرس: تهران، مترو دروازه دولت، ابتدای خیابان سعدی شمالی، محله فیات، پلاک ۲ ارسی عروسک و ادب ایران؛ تهران



همراهی اسطوره و عروسک؛ این چیزی است که هر بازدیدکننده ای را به هوس می آورد و لمحه های او را چنان به عهد کودکی چروک می زند که بخاطر دم ای دغدغه ها و دل مشغولی هایی را که بیرون از این موزه در انتظارش است، بوسیله کلی فراموش می کند.

ارسی اسباب بازی و نزاکت ملل که درون دل خود میزبان هزار عروسک ایرانی از اقوام های مختلف است، بوسیله عنوان ملکی ای خصوصی با مجوز رسمی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران و با همت و تلاش علی گلشن و مسعود ناصری در مرداد سال ۱۳۹۶ تأسیس شد. شعار از تأسیس این موزه آشنایی کودکان و بزرگسالان با عروسک ها به نشانی نمایندگانی از فرهنگ و آداب ورسوم اقوام و سرزمین های مختلف ایران است.

در اصل، این موزه پایگاهی بوسیله منظور و با شعار سرایت قصه ها، اسطوره ها و روایت های انسان ناحیه مان است که هرکدام سندیت می توانند روایتگر اندکی از تاریخ باشند. موزه عروسک و اتیکت ایران علاوه بر نمایش عروسک ها، دفترچه ای از خاطرات و روایت های شفاهی بومی ایران است که هر کدام داخل دل خود، هزاران قصه و در دستان خود، عروسک ها و اسباب بازی هایی دارند که هر کدام از آن ها، از پدربزرگ ها و مادربزرگ هایمان به یادگار الباقی اند.

آدرس جدید: تهران، مترو دروازه دولت، ابتدای خیابان سعدی شمالی، برزن فیات، پلاک ۲ در ادامه بخوانید: پارک های جنگلی تهران؛ نهاد گردی در دل پایتخت

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها