شاید نوظهور به نظر برسد اما تا سال ها پیش هیچ شواهدی مبنی بر وجود سیاره های خارج از منظومه شمسی تحت عنوان سیاره های فراخورشیدی» در دست نبود. نخستین مورد از سیاره های فراخورشیدی تا سال ۱۹۹۲ کشف نشد؛ ولی در طول سال های پس از آن، به تدریج تعداد رو بوسیله افزایشی از این دنیا های دوردست به فهرست سیاره های فراخورشیدی شناخته شده اضافه شد.

سیاره های فراخورشیدی نه تنها از لحاظ چرخش به دور ستاره ای متفاوت دعوت توجه می کنند؛ بلکه به لحاظ داشتن حجم حیات نیز از وقار برخوردار هستند. تنها درون یک دهه ی گذشته، بوسیله کمک تلسکوپ فضایی تازه وظیفه خور شده ی کپلرتعداد کشف این سیار ه ها به نعوظ نمایی بسط یافت؛ به نحوی که تا ماه ژوئن سال جاری، تعداد ۴هزار سیاره فراخورشیدی شناسایی شد.

کشف این تعداد سیاره ی فراخورشیدی تو چنین بازه ی زمانی کوتاهی، بدون وسواس دستاورد جلال به شمار می آید. اکنون ناسا بخاطر نشان دادن این پیشرفت خیره کننده درون بهبود نگاهمان از کیهان، یک تصویرسازی ویدئویی را منتشر کرده که به شفیع ی داده های به دست آمده از پروژه ی علمی System Sounds مصنوع شده است.

نقشه ی به تصویرکشیده در ویدئو علامت می دهد که تمامی سیاره های فراخورشیدی شناخته شده تاکنون، چه زمانی و کجا در آسمان شب کشف شدند. با تماشای این ویدئو به روشنی می توان اخذ که چگونه سرعت یافته ها با آغاز مأموریت کپلر داخل سال ۲۰۱۰ تکثیر یافت.



تلسکوپ فضایی کپلر

کپلر در سال ۲۰۱۸ بوسیله خواب ابدی فرو رفت؛ اما میراث آن با دیگر رصدخانه ها بسان ماهواره اطلس بردار فراخورشیدی گذران (TESS) همچنان درحال تداوم است. این تلسکوپ فضایی ساخت ناسا غصه اینک تو نخستین سال فعالیتش، بیش از ۷۰۰ سیاره ی فراخورشیدی جدید کشف کرده است.

داخل وهله بعد، ماهواره اروپایی شناسایی سیارات فراخورشیدی (CHEOPS) برای ارسال به هوا در اواخر سال جاری برنامه ریزی شده و تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا نیز قرار است درون ۲۰۲۱ زمین را ترک بطی ء. متأسفانه قضیه توسعه و اتمام این تلسکوپ با تأخیرهای زیادی مواجه شده است. استفاده هر دو تلسکوپ فضایی یادشده، فراتر از دید سیارات فراخورشیدی خواهد بود؛ بدین گونه که علاوه پهلو شناسایی گیتی های دوردست، می توانند دریابند که آیا وضعیت موجود روی سطح آن ها بخاطر پشتیبانی از حیات مفت خواهد بود یا نه.بیشتر بخوانید:استفاده از کامپیوتر قدیمی پروژه آپولو برای استخراج بیت کوینآزمایش موفقیت آمیز سیستم خروج اضطراری کپسول اوریون ناساهرآنچه باید در مورد ساعت اتمی جدید ناسا بدانیداغلب آمریکایی ها بخاطر سفر به مریخ اهمیت چندانی قائل نیستندسومین پرتاب فال میل اسپیس ایکس و حمل ۲۴ ماهواره به مدار

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها